Hoe start ik als ZZPér in de zorg

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 11:54

Wanneer je start als ZZPér in de zorg, komt er veel werk bij kijken. In deze blog lees je de belangrijkste stappen die geregeld dienen te worden om goed van start te gaan.

Er zijn mensen waar het ondernemen een natuurlijke beweging is. Anderen willen misschien ook ondernemen, maar kunnen onzeker zijn, waardoor zij de kans niet direct durven te nemen en hierdoor mooie kansen voorbij laten schieten. Met de informatie welke je kunt lezen in dit blog, kun je hoe dan ook goed van start gaan. Dit in combinatie met je eigen professionaliteit, zullen ervoor zorgen dat je zult slagen binnen jouw onderneming.

 

1. Bedenk, of nog beter, schrijf jouw eigen visie op. Wat wil je doen en waarom wil jij dit doen. Dat is erg belangrijk, omdat het jou gaat helpen de juiste doelgroep te kiezen en draagt bij aan een positieve vibe wanneer jij gaat werken. Als je immers start met je onderneming en je gaat werken op locaties waar hij helemaal geen feeling mee hebt, straal jij dat ook uit. Opdrachtgevers en cliënten voelen dit aan en zullen jou de volgende keer niet meer uitnodigen daar een dienst te draaien.   

 

2.  Maak voor jezelf een ondernemingsplan. Dit hoeft geen dik boek te zijn. In een ondernemingsplan is het belangrijk dat jij jouw visie opschrijft, maar ook je lange/korte termijndoelen. 

Ook is het belangrijk dat jij jou visie en missie beschrijft. Hiermee kun je de missie van de organisatie vergelijken en zien of het bij jouw werkwijze past. Als laatste schrijf jij jouw financieel plan op. Wat heb je nodig om te starten, wat is jouw financieel doel en is dit een reëel doel. Hoe ga jij dit doel bereiken. 

 

3. Zorg voor de juiste registraties. De juiste verzekeringen lees je onder het kopje "verzekeringen". Ook zijn de registraties belangrijk om als zorgprofessional aan de slag te gaan.

- KvK

- BIG registratie 

- AGB-code

- VOG

 

4. Naast je verzekeringen en registraties is het belangrijk je in te lezen over de wet DBA (zie link onderaan ) en een zakelijke rekening te hebben. 

 

5. Tot slot is een boekhoudprogramma ook heel belangrijk om te hebben. Vraag bij je eigen boekhouder welke boekhoudprogramma wordt aangeraden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.